Konferanse om barns seksuelle helse og forebygging av vold og overgrep

Målet med konferansen er å øke din kunnskap om hvordan man oppdager og forebygger overgrep mot barn, og hvordan du kan bli mer kompetent til å lytte til barns vonde fortellinger.

Vi har fått med oss en rekke kapasiteter innen fagområdet og kan tilby en dag med meningsfylt faglig innhold om et viktig tema.

PROGRAM og PÅMELDING

Rune Andersen gir deg et utdrag fra sin ærlige, rystende og humoristiske forestilling «Lykkeliten». Her forteller han sin sterke historie om barndommen med en alkoholisert og voldelig far. Du får høre om hans brutale oppvekst, men også om de gode menneskene han hadde rundt seg som gjorde en forskjell.

Gjennom sitt innlegg formidler han tydelig det som ble hans erfaring: Det er aldri barnets skyld. Det fins alltid et håp. Gjør valg.

Vi har også med oss Forandringsfabrikken, som gjennom sine proffer, formidler kunnskap og gir råd om hvordan du skal møte barn som har blitt utsatt for vold og overgrep. Forandringsfabrikken er et kunnskapssenter som lytter til barn og unges erfaringer og råd, for deretter å bruke disse til å forandre skole og hjelpesystemer.

I tillegg vil du møte Silje Vold fra Redd Barna, hun fokuserer på viktigheten av å bryte tausheten om seksuelle overgrep mot barn.

Seksuelle overgrep skjer oftere og nærmere enn vi tror. Redd Barna startet i 2015 kampanjen #JegErHer for å bryte tausheten om seksuelle overgrep og sette fokus på hvordan alle voksne kan bidra til å gjøre barn trygge. Siden har organisasjonen utviklet en rekke filmer og undervisningsopplegg til bruk i skoler og barnehager.

Redd Barna gir deg et innblikk i hva de vet om seksuelle overgrep mot barn. Hva er omfanget, hvem utsettes, og hvilke trender ser vi? Hva må samfunnet og den enkelte gjøre for å forebygge, oppdage og følge opp? Og hvilke erfaringer har Redd Barna gjort seg om hva som virker?

Til slutt presenterer Pia Friis, fra stiftelsen Kanvas, «Snakk med barn»
– et metodisk verktøy for barns seksuelle helse og forebygging av vold og overgrep.

En av hensiktene med verktøyet er at barn skal bli kjent med egen kropp og egne følelser, samt at de skal lære å sette grenser for seg selv i forhold til egen kropp. En annen hensikt er å gi barnehageansatte et verktøy de kan bruke i arbeid med barn.

Konferansen passer for alle som jobber med barn, eksempelvis innen barnehage, skole, helsesektor og barnevern. Last ned programmet her

Praktisk informasjon

Dato: Torsdag 14. november 2019
Tid: 09.00 – 16.00
Pris: kr 1500,- per person inkl. lunsj
Sted: Røde Kors Konferansesenter, Hausmannsgate 7, 0186 Oslo

Påmeldingsfrist: 5. november 2019

Se våre avmeldingsregler