Uterommet – en unik sone for lek og læring

Naturen er en fantastisk lekeplass. Her finner vi både samspill, mestring, motoriske utfordringer, forskning og gode møteplasser.

Uterommet er et fantastisk utgangspunkt for lek, læring, gode møteplasser og magiske opplevelser. Her i barnehagen er vi ute hver dag, og vi går ofte på tur i nærområdet. Vi har et variert uteområde, og vi har skogen tett på.

Turen til Trollporten, Hakkebakkeskogen, Indianerskogen, eller langs Kjærlighetsstien. Vi har også mulighet til å besøke ulike lekeplasser, fotballbane, park, nærbutikk og gjenvinningssone.

Vi tilbyr barna ulike lekesoner der de får utfoldet seg kreativt. Vi opplever at uterommet gir barna mer «luft» og det oppstår mindre konflikter og mer harmonisk lek. Ved å tilby ulike lekesoner på et større areal har barna muligheten til å fordele seg og leke i små grupper.

Vi er opptatt av å gi barna opplevelser og kunnskap om naturen vår og det som lever rundt oss. Vi er nysgjerrige sammen med barna og er ofte på let etter insekter, studerer fuglene i skogen, samler blader og eksperimenterer med vann.

Vi har flott natur i skogen vår, samt klatrestativ, trampoliner, tog, sjørøverskute, og en vannsone som utfordrer barna til å tenke strategisk, samtidig så de får utfoldet seg, testet sine matematiske teorier og ha det gøy med vann. Kom å bli med å lek med oss:-)