Mat og måltid

I Tinkern Kanvas-barnehage er vi opptatt av å gi barna et godt grunnlag for sunne og gode matvaner!

I Tinkern Kanvas-barnehage følger vi nasjonal faglig retningslinje for mat og måltider i barnehagen. Retningslinjen er utgitt av Helsedirektoratet, og gir føringer for blant annet hyppighet og innhold i barnehagens mattilbud. I Tinkern Kanvas-barnehage legger vi opp til tre måltider om dagen. Utgangspunktet for måltidene er:

– frokost mellom 07:30 – 08:30

– lunsj mellom 10:30 – 11:30

– ettermiddagsmat mellom 14:00 – 14:30

Tidene kan variere noe, da det er ulikt hva enkeltbarn og barnegruppene har behov for. For de minste barna kan det være behov for mat før eller etter soving, og de får da tilbud om det.

For de større barna kan det være slik at de trenger tid til å avslutte lek før de er klare for å spise.

I Tinkern Kanvas-barnehage får barna som ønsker det servert havregrøt til frokost, varmmat til lunsj 3 dager i uken, og 2 dager brødmåltid. Til ettermiddagsmat serveres knekkebrød og frukt. Dagene barnehagen serverer brødmåltid til lunsj består den av melk, grovt brød, variert pålegg og grønt.

Vår kjøkkenmedarbeider lager variert og sunn mat til barna. 1 dag er det vegetarisk mat, 1 dag servers fisk og den siste dagen med varmmat serveres det en varmrett med kjøtt. Alle måltider inneholder mat laget fra bunn, men mye grønnsaker i alle retter som lages. På mykid legges det ut menyen for hele måneden og oppskrifter deles med foreldre hvis det er ønske om det.

 En dag i uken går barna på tur, og den dagen trenger de eldste barna å ha med seg en matpakke.

Vi vil at måltidene skal være preget av positiv stemning og at barnet ditt skal inspireres til å prøve ulike smaker og konsistenser. Du har kanskje erfart at barnet ditt må smake ny mat mange ganger før den blir likt og spist opp? Hos oss skal barnet ditt få møte ulik mat gjentatte ganger, samtidig som vi serverer variert kost. Måltidet i barnehagen er en fantastisk arena for sosialt samspill og læring. Rundt matbordet har vi god tid til samtaler og til å teste ulik smak, lukt, farge, konsistens og form – og til å lære av hverandre.

Les mer om Helsedirektoratets retningslinje for mat og måltider i barnehagen her:

https://www.helsedirektoratet.no/retningslinjer/mat-og-maltider-i-barnehagen/anbefalinger-for-mat-og-maltider-i-barnehagen