Naturgruppe for de eldste!

I Torvbråten Kanvas-barnehage er vi så heldige å ha vår egen Naturgruppe

Vi på Naturgruppa holder til i vårt eget hus på baksiden av hovedbygget, som vi kaller "Elgtoppen". Her går de eldste barna, siste året i barnehagen. Barna har egne plasser i hytta med klær og utstyr. Det er her de blir levert om morgenen og hentet på ettermiddagen. 

På Naturgruppa legger vi stor vekt på det å være ute og bruke den fantastiske skogen som starter rett bak barnehagen. Sommerstid går vi til fots langs lysløypa og stier, vinterstid så spenner vi på oss skiene og tar oss avgårde i lysløypa.Vi er opptatt av at barna skal oppleve gleden ved å være ute og oppleve årstidene. Enten det er sol og solfaktor 50 vær eller minusgrader og sludd. 

Når vi beveger oss i skogen er vi opptatt av å fremme barnas motorikk og mestringsfølelse. Stiene vi går, eller snarveiene, er over stokk og stein i godt og dårlig vær. Barna klatrer i trærne, steiner eller bratte skråninger. 

Siden vi er så mye ute opplever vi at det er mindre sykdom, både blant barn og personalet. 

Selv om vi er en Naturgruppe og har fokus på de gode opplevelsene ute, så betyr ikke dette at vi ikke gjør de samme tingene som man kan gjøre inne. Barna får bygge med lego, tegne, pusle puslespill og spille spill. 

Vi har et godt samarbeid med skolen, som også er vår nærmeste nabo. Vi får låne gymsalen hver uke og vi leker og blir kjent på skolens uteområde. Det siste året før skolestart har vi lesevenn hvor elever og lærere leser for våre skolestartere. Vi er også på besøk på SFO når det nærmer seg. Dette med på å bidra til en god overgang mellom barnehage og skole. 

I Torvbråten Kanvas-barnehage er vi opptatt at barna vi sender over til skolen i 1.klasse har en ryggsekk full av gode opplevelser, sosiale ferdigheter, tro på seg selv og gode ferdigheter i lek!