Tilvenning i Trollstua Kanvas-barnehage

En god tilvenningsperiode er viktig for barnets videre opplevelse av barnehagen.

 

Vi som jobber i barnehage vet at barnehage er bra for barn. Det er en god drivkraft, og en stor motivasjonsfaktor for å jobbe hos oss i Trollstua.

Vi ønsker oss tid til å bli kjent med nye barn og foreldre.Det er derfor fint at dere kan sette av god tid til tilvenning. Den første tiden i barnehagen er det viktig at barna er her hver dag, men gjerne ikke så lange dager. Det er lettere for barnet å komme tilbake til barnehagen hvis barnet har gått hjem fra barnehagen glad og fornøyd dagen før. Forskning viser at kortisolnivået hos små barn øker utover ettermiddagen. Derfor er det fint å ha korte dager i starten om det er mulig. 

Det er normalt at barn gråter når de forstår at de skal være borte fra mor og far. Barna vil den første tiden i barnehagen bruke mye krefter på å bli kjent med sin nye hverdag. Dette kan man for eksempel merke ved at barnet sover mer urolig på natten. Et annet barn kan kanskje utrykke sin lille protest ved å ikke ville spise. Vi syns det er fint at barna får en reaksjon. Da vet vi at barna har forstått at det er en endring i livet, og at barnehagen er blitt en del av barnets hverdag. Så jobber vi videre med å gi barna en god barnehagehverdag.

Vi oppfordrer foreldre til å høre på gode råd fra erfarne ansatte i barnehagen.Støtt barnet ditt med trygge, positive ord og handlinger. Hjelp barnet ditt til å tenke positivt om barnehagen og gled dere til å se hverandre igjen.

Lykke til. Vi gleder oss til å ta imot nye barn og foreldre i Trollstua Kanvas-barnehage

Kanvas har skrevet en egen artikkel med flere gode råd til tilvenningsprosessen.