Informasjonshefte
Olsvikåsen Kanvas-barnehage

Om barnehagen

Olsvikåsen Kanvas-barnehage åpnet i 1991 og ligger i naturskjønne omgivelser sentralt i Olsvik. 

Vi er organisert i to fløyer. Småfløy består av en ettårsgruppe og en toårsgruppe. Storfløy består av to grupper i alderen tre til seks år. Tilsammen er her 60 barn. Totalt har vi 15 årsverk i grunnbemanningen. 

Våre avdelinger :

  • Miraculix (1 åringer)
  • Asterix (2 åringer)
  • Idefix (3-6åringer)
  • Obelix (3-6 åringer)

Åpningstid: 07.00-16.30.

Ny i barnehagen

Før oppstart

Før barnet begynner i barnehagen mottar de foresatte en sms med beskjed om å registrere barnet og foresatte i kommunikasjonsplattformen MyKid. I MyKid skal dere fylle ut kontaktinformasjon og andre opplysninger som er viktig for barnets opphold i barnehagen, blant annet et samtykkeskjema og en egenerklæring om barnets helse.

Foreldre som ikke bor sammen skal fylle ut hvert sitt skjema.

Opplysninger om barnets helse er taushetsbelagt og det vil være begrenset tilgang til informasjonen i barnehagen.

 

Tilvenning

Les mer om tilvenning her: Tilvenning i barnehagen – Kanvas

Å begynne i barnehagen

Vi i personalet i Kanvas barnehager har bred erfaring og høy kompetanse med å ta imot nye barn i barnehagen. Vi bruker tidligere erfaringer sammen med forskning og aktuelt om tema for å best mulig måte ivareta barna i tilknytningsperioden. Det å begynne i barnehage for første gang eller bytte barnehage, er en stor endring i et  i barns liv. Det å anerkjenne barnets følelser og opplevelser i denne perioden samt hjelpe det til å finne den nødvendige tryggheten, ser vi på som vår viktigste oppgave. De yngste barna vil derfor alltid bli møtt av en voksen som tar et særskilt ansvar for barnet og gir det ekstra god støtte (tilknytningskontakt). De eldste vil ha en eller to tilknytningskontakter som blir kjent med barnet og utvider etter hvert.

Tilvenning de minste(0-3)

Vi i Olsvikåsen har en foreldreaktiv tilvenning, og denne type tilvenning er knyttet til nyere forskning om tilknytningsteorier. Tilknytningspersonens hovedoppgave er å fungere som en sikker havn, det vil si å ta imot barnet når det har behov for trøst og omsorg, og å være en trygg base for barnets utforskning, lek og læring. I denne nye typen tilvenning vil vi begge vekt på foreldrenes/foresattes betydning for barnets tilvenning. Det er ønsket at foreldrene er tilstede minst tre hele dager i barnehagen og har tilvenning en uke. Her har foreldrene ansvar for barnet mens det stelles, når det spiser, sover, leker og under aktiviteter. Tilknytningspersonen er tilstede sammen med foreldrene, og observerer hvordan barnet reagerer, og hvordan foreldrene møter barnet. Etter hvert blir barnet kjent med tilknytningspersonen og den overtar mer og mer ansvaret for barnet. Forelderen er fortsatt med og hjelper med praktiske oppgaver. På denne måten blir foreldrene og mer kjent med barnehagens organisering og oppnår mer realistiske forventninger og større trygghet. Erfaringer med denne modellen tilsier at barnet blir fortere trygg og perioden oppleves kortere. Barnet gråter mindre og er mer fornøyd, Det blir også lettere å være en sensitiv voksen, det vil si å lese barnets signaler og se barnets behov når de er sammen med foreldrene. Vi vil også  med de yngste dele ut hvert sitt hus som dere kan fylle med bilder av barnets familie og andre viktige personer i barnets liv. Overgangsobjekter som smokk eller kosedyr ol. er god hjelp i tilknytningsprosessen hos de yngste. Kom første dag kl.10, så avtaler vi nærmere derfra.

Tilvenning med de eldste(3-6)

Her blir barnet møtt med en tilknytningskontakt, en eller to, som blir kjent med barnet og utvider etter hvert. Det er stort fokus på nærhet og trygghet for barnet og barnets behov. Det er her viktig med en god dialog med dere foreldre, og vi finner ut i felleskap underveis hva som er best for barnet. Det avtales med barnehagelærer på avdelingen første dagene. Erfaringsvis kan noen få en reaksjon etter noen uker. Dette er vanlig og pleier å gå raskt over. Det er lurt å ha kortere dager den første tiden. Første dag kommer man kl 10, og er til lunsj. Andre dag kommer man kl 8.30, og er til over lunsj. Mens tredje dag, kan man komme 8.30 og ha en lengre dag der foreldrene kan ta en tur, men være tilgjengelig. Dette foregår i dialog med dere som kjenner barnet aller best.

Tilvenningstiden-organisering

Vi har oppstartsamtale med foreldre i den første perioden. Her får dere god mulighet til å komme med spørsmål og forventninger til barnehagen. Det er viktig å huske på at det kan være mange som begynner samtidig. Fint om dere foreldre kommer inn med barnet om det ikke kommer en voksen ut i garderoben. Det kan komme mange samtidig det er viktig å sette av tid i bringesituasjonen spesielt den første tiden mens flere fremdeles er under tilvenning.

Tips om å ta avskjed:

  • Si klart fra til barnet når du/dere skal gå fra barnehagen.

  • Lag gjerne avskjedsrutiner, som for eksempel vinke gjennom vinduet.

  • Dersom deres barn begynner å gråte er det lurt å rådføre seg med en i barnehagen.

  • Dersom du/dere tar avskjed på en bestemt men hyggelig imøtekommende måte, vil det være bedre for barnet enn om dere oppfattes som usikre.Si for eksempel : Ha det vennen, gleder meg til å se deg igjen.

  • Si ifra dersom du/dere trenger hjelp med avskjed.

  • Av erfaring slutter barnet å gråte når foreldrene er ute av syne.

  • Vi vet at det kan føles vanskelig, og ring gjerne for å høre hvordan det går. Vi kan også sende melding.

Startsamtalen

Om startsamtalen i Kanvas: Startsamtale, foreldresamtaler og foreldremøter – Kanvas

Praktisk info

Klær og utstyr

Mange lurer på hva som bør finnes av klær og utstyr i barnehagen. Her kommer en liten oversikt:

I den ytterste garderoben:

– Regntøy – alltid. Det hender at det til og med er mest gunstig om vinteren

– Gummistøvler om sommeren/vanntette sko om vinteren

– Parkdress eller foret vinterdress, alt etter årstid.

– Skotøy skal stå i stativet eller på hylla i yttergarderoben.

I den innerste garderoben:

– Ekstra skift: bukse, genser, t-skjorte, truse, sokker og stillongs.

– Ullsokker –  Pass på å kjøpe ullsokker med minimum 65 % ull.

– Jakke mot vind evt. en genser er grei om sommeren.

– Ullundertøy (eller superundertøy) om høsten/vinteren/våren.

– Ullgenser og ullbukse eventuelt fleece.

– Merk alle klærne! Sjansen for å finne igjen klærne er mye større hvis det er merket. Merkelapper til klær fås kjøpt hos blant  annet http://www.navnelapper.no

– Sjekk strikker under bena på parkdresser og regnbukser. Sy i nye dersom de er ødelagte.

– Bruk ikke skjerf på barna. Halser og halsluer er mye bedre. Det kan være farlig å bli hengende fast i skjerfet.

Vi gjør oppmerksom på at det er dere foreldres ansvar å holde plassene til barna ryddig. Klær skal ligge i hylla og ikke på benkene og gulvet. Sko og støvler skal stå i yttergangen. Rydd plassene til barna når dere henter på ettermiddagen. Sjekk minst en gang i uken hva barnet har på plassen sin av klær. Blir det for mye har det lett for å bli rotete og vanskelig for barnet og holde orden på plassen sin. Hver fredag blir garderobeplassen vasket hvis den er tømt for klær. 

Bringe og hente

Barnehagen er åpen fra kl 07.00 – 16.30. Det er viktig at dere beregner god nok tid til henting slik at dere er ute av barnehagen til kl. 16.30.

Vi ønsker å få til så gode overganger som mulig for barnet når det leveres og hentes og det er derfor viktig av dere tar dere tid til en liten prat med personalet. Når barnet leveres kan det være viktig at vi får vite hvis det har skjedd noe spesielt som kan påvirke dagen til barnet. Når dere henter ønsker vi å fortelle hvordan dagen har vært og om det har skjedd noe spesielt. God kommunikasjon og samarbeid mellom dere foreldre og oss i barnehagen er nøkkelen til at barna har det bra. 

Mat og måltider

I Kanvas følger vi Helsedirektoratets retningslinjer for mat og måltider i barnehagen.

Les mer om mat og måltider i Kanvas-barnehagene her: Sunn mat i barnehagen – Kanvas

 

Et sunt og godt kosthold fra barna er små, er viktig for trivsel, vekst og utvikling. Det å samles rundt et godt måltid mat er en viktig læringsarena. Like viktig er det at maten vi tilbyr gir barna energi til en aktiv dag i barnehagen. Matpakke til frokost har barnet selv med. Vi vil at matpakken skal innholde sunne alternativer. Vi serverer lunsj og frukt hver dag. Dette dekkes ved at foreldre betaler en ekstra sum i måneden.

Vi serverer grønnsaker og drikke til alle måltider og barna blir servert et fiskemåltid i uken. Vi har også ofte med oss, eller lager mat på tur, og vi baker også rundstykker og brød innimellom. Barnet som er allergisk/har egne dietter legger vi til rette for.

Det er fint om alle barna har med seg en drikkeflaske som de kan ha i hyllen.

Godt tilrettelagt måltider utvikler matglede og gjør at barna utvider sitt spekter av mat som de spiser. Samtidig gir det økt overskudd og trivsel. Det er få virkemidler som er bedre enn at barn ser hva andre barn spiser.  Barna er med på matlagingen. Det er verdifullt og lærerikt for barna. De lærer om hygiene og om å behandle kjøkkenredskaper, de lærer om hva de spiser og hvordan maten blir til. Barna synes det er morsomt og spennende og de er stolte av å ha vært med på å tilberede et ordentlig måltid. 

Måltidene er viktige samlingspunkter både for barna og for oss voksne, og vi mener disse er viktige også i pedagogisk sammenheng. Vi er opptatt av at dette skal være samlende, hyggelige og morsomme tider på dagen, selv om vi selvsagt skal ha tid og ro til å spise.

Tur

Vi benytter oss av nærmiljøet for utfoldelse og fysiske utfordringer. Barna skal få gode erfaringer med friluftsliv til ulike årstider. Alle barna drar på tur en dag i uka. Vi har to til tre faste plasser i nærmiljøet , og vi ser en stor verdi av å dra til samme sted ofte. Det blir gjenkjennende, forutsigbart og vi opplever at barn liker repetisjon. Det gjør at vi blir godt kjent med området og kan finne flere ulike aktiviteter og fysiske utfordringer underveis.

Bursdagsfeiring

Til bursdager på storfløy  feirer med flagg og bursdagssamling der barnet er i fokus. På småfløy har vi bursdagsamling og lager smoothie. Foreldre tar ikke med seg noe.

Feriestengt og -avvikling

Kanvas-barnehagene holder stengt jul- og nyttårsaften, onsdag før skjærtorsdag og 5 planleggingsdager i løpet av barnehageåret. Barna skal i tillegg ha fire ukers ferie i løpet av barnehageåret. Barn som skal slutte i barnehagen må avvikle ferien før 1. august.

Samtykker

Foreldre fyller ut et samtykkeskjema i MyKid før barnet starter i barnehagen. I dette skjemaet fyller dere ut om dere f.eks. tillater at det tas bilder av barnet, og om dere tillater at barnet kan bli med på tur med offentlig transport.

Foreldre kan gjøre endringer i samtykkeskjemaet gjennom året.

 

Personvern

Alle barnehager har en lovpålagt plikt til å sørge for at personopplysninger er tilfredsstillende sikret for å unngå krenkelser av personvernet til ansatte, barn og foreldre. Barnehagen skal gjennom planlagte og systematiske tiltak sørge for tilfredsstillende informasjonssikkerhet med hensyn til konfidensialitet, integritet og tilgjengelighet ved behandling av personopplysninger. Personopplysninger skal ikke lagres lenger enn det som er nødvendig.

Samtykke

Lagring av personopplysninger om barn og foresatte forutsetter at samtykkeskjema er fylt ut og signert. Dette gjøres på MyKid.

Barnemapper

Hver barnehage har et digitalt barnemappearkiv der all dokumentasjon om barn som går i barnehagen arkiveres. Daglig leder i barnehagen, eller stedfortredende, er ansvarlig for tilgangskontroll. Kun ansatte som jobber med barnet har tilgang til mappen.

Foresatte har normalt tilgang til informasjonen i barnemappen, for eksempel startsamtale og oppfølgingssamtaler. Dokumenter som er utarbeidet for eventuell intern saksforberedelse kan unntas fra innsyn. Barnets foresatte har som hovedregel rett til innsyn i alt som omhandler sitt barn. For å vurdere krav om innsyn skal barnehagen motta skriftlig henvendelse som vil bli besvart skriftlig. E-posthenvendelse regnes her som skriftlig henvendelse. Eventuelle kopier av dokumenter fra barnemappen skal leveres direkte til den som har fått tillatelse til innsyn.

Når barnet slutter i barnehagen, vil opplysningene som hovedregel enten overføres til foresatte eller bli slettet av barnehagen. Unntak fra dette kan være barnehagens behov for å dokumentere saksbehandling i en konkret sak knyttet til et barn, for eksempel en barnevernssak.

Trygg håndtering av digitale enheter

Av personvernhensyn skal ikke digitale kommunikasjonsmidler (eks. smartklokke, mobiltelefon e.l.) medbringes barnehagen.

Alle digitale enheter som benyttes i jobbsammenheng, som PC, nettbrett og mobiltelefon, skal være passordbeskyttet. PC og nettbrett skal oppbevares nedlåst etter åpningstid. Personlige enheter skal som en hovedregel ikke benyttes i jobbsammenheng. To-faktor autentisering ved pålogging må benyttes der enhet benyttes til annet enn nødstilfelle. 

Bilder av barn – retningslinjer for ansatte

Det kan kun tas identifiserbare bilder av barn som er godkjent for fotografering, og bildene kan kun deles etter godkjenning fra foresatte – ref. samtykkeskjema. Alle Kanvas-barnehager utarbeider egne retningslinjer for håndtering av bilder av barn.

Bilder av barn – retningslinjer for foresatte

Det skal ikke deles bilder av andres barn uten samtykke fra barnas foresatte. Det gjelder alle arrangementer tilknyttet barnehagen, inkludert det som skjer utenfor barnehagens område. Dette baseres på personvernloven og Datatilsynets retningslinjer for personvern i barnehagen, samt deres veileder om bilder av barn. Se folderen «I beste mening» om bilder av barn her: https://www.datatilsynet.no/personvern-pa-ulike-omrader/skole-barn-unge/bilder-av-barn-pa-nett/

  • Hovedregelen er at du alltid skal be om samtykke fra alle som direkte eller indirekte kan gjenkjennes på et bilde før det publiseres. Hvis de som er avbildet er under 15 år, må også de foresatte samtykke til publiseringen. Hvis du deler bilder uten lov, vil du i verste fall kunne havne i straffansvar. Dette gjelder enten bildet skal deles åpent på en nettside, på en lukket Facebook-side eller via epost.

  • Vi må være særlig bevisste på reglene i situasjoner hvor også andres barn kommer med på bildene som tas, for eksempel på en Lucia-frokost i barnehagen. Der er det lett å få med andre barn på bildet. Da er det viktig at vi spør de foresatte om lov før det deles. Vi vet aldri hvilke situasjoner andre mennesker er i, og mange kan ha gode grunner til å ikke ha bilder av seg selv på nett. Dessuten er det et godt nok argument rett og slett å ikke ønske en slik tilstedeværelse.

  • Unntak: På noen bilder er det selve situasjonen, eller aktiviteten, som er hovedtema. Hvilke personer som er på bildet er da mindre viktig. Dette kan for eksempel gjelde avstandsbilder av et 17. maitog. Slike bilder kan deles uten tillatelse fra de avbildede så lenge bildene er harmløse og ikke på noen måte kan føles krenkende for de som er avbildet. Ha likevel som hovedregel alltid å spørre alle på bildet før det deles for ikke å trå feil. Det er dessuten en høflig gest å spørre dem det gjelder før bildet i det hele tatt tas, så langt det lar seg gjøre.

 

Sikkerhet/HMS

Vi tar alltid barnas sikkerhet på alvor, og har defor noen retningslinjer for hva som må unngås av klær og utstyr i barnehagen for å ikke utsette barn for kvelningsfare:

  • Bruk hals i stedet for skjerf

  • Unngå hettegensere eller andre plagg med fastsydd hette. Det meste av parkdresser og regntøy har hetter med glidelås/knapper som løsner om barna blir hengende fast i noe

  • Unngå drikkeflasker med snorer til å henge rundt halsen

  • Fjern snorer fra barnas klær hvis de kan utsette barnet for kvelningsfare

  • Ikke ta med tau, hoppetau eller hoppestrikk hjemmefra

Sykt barn

Kanvas følger folkehelseinstituttets retningslinjer for syke barn.

Det er barnets allmenntilstand som avgjør om barnet kan gå i barnehagen eller bør være hjemme. Som hovedregel bør barnet være friskt nok til å kunne delta i normale aktiviteter i barnehagen, og barnet skal ikke ha feber.

Barn med akutt diaré kan komme tilbake til barnehagen 2 døgn etter at de har blitt symptomfrie.

Vi er en Ren-hånd Barnehage, og gjør det vi kan for å begrense smitte. Vi ber derfor om at når barnet er syk gir man også beskjed om hvorfor, slik at vi kan ta forhåndsregler for dette i barnehagen.

Medisiner

Legemidler til barn skal, så langt det er mulig, gis utenom barnehagetiden. Dersom legemidler må gis i barnehagen, skal foresatte fylle ut flere skjemaer som blant annet bekrefter type legemiddel, riktig dose og hvem som kan gi medisiner. Disse skjemaene finnes i  MyKid.

Jodtablett ved atomulykke:

Jodtabletter er lagret i barnehagen. Barnehagen vil gi barna jodtablett hvis Kriseutvalget for atomberedskap anbefaler at jodtabletter skal brukes. Ved en atomulykke kan det være viktig at barn og unge får jodtabletter raskt. Du som foresatt må gi beskjed til barnehagen v/daglig leder, hvis du ikke ønsker at barnet skal få jodtablett.   

Hvorfor jodtablett: Hvis det skjer en atomulykke i Norge eller i nærheten av Norge, kan radioaktivt jod bli spredd gjennom luften i så store mengder at det er fare for at dette stoffet blir tatt opp i kroppen. Jodtabletter blokkerer opptaket av radioaktivt jod i skjoldbruskkjertelen. På denne måten beskytter jodtabletter mot radioaktivitet og gjør at det er mindre risiko for at kreft i denne kjertelen. Derfor anbefaler norske myndigheter at barn og unge under 18 år får en jodtablett hvis det skjer en atomulykke som utsetter dem for radioaktivt jod. Det er meget sjelden at noen får bivirkninger etter å ha fått jodtablett én gang. Ved tvil bør du snakke med barnets lege.

Fravær og vikarer

Ved behov benytter barnehagen seg av vikarer. Vi holder foresatte oppdatert om fravær blant ansatte og om eventuell bruk av vikar.

Alle vikarer må levere politiattest før oppstart, slik øvrige ansatte gjør. Nye vikarer går ikke yttervakter og er heller ikke alene med barna. Vi etterstreber å ikke bruke nye vikarer sammen med de minste barna.

Forsikring

Barn som går i en Kanvas-barnehage er forsikret i KLP Skadeforsikring. Forsikringen gjelder innenfor barnehagens område, og på utflukter, reiser og lignende som arrangeres av barnehagen. I tillegg er barnet forsikret på direkte reise til/fra barnehagen. 

Vi gjør oppmerksom på at skadeforsikringen kun gjelder personskader knyttet til ulykker. Eiendeler er altså ikke dekket av denne forsikringen. Dersom man har dyre eiendeler i barnehagen, som briller, vogn el., anbefaler vi at dette inkluderes i foresattes egne forsikringer.

Les mer om forsikringen her.

Foreldrebetaling

Maksimalgrensen for foreldrebetaling for et heldags ordinært barnehagetilbud er 2000 kroner per måned fra 1. august 2024.

Kanvas følger maksimalgrensen for foreldrebetaling.

Barnehagehverdagen

Foreldresamarbeid

MyKid

Kanvas-barnehagene benytter seg av kommunikasjonsportalen MyKid.

 

I korte trekk tilbyr MyKid følgende:

– SMS/mail mellom barnehage og hjem
– Mulighet for daglige oppdateringer fra barnehagen/avdelingen eller angående ditt barn
– Kalenderfunksjon
– Fravær- og oppmøteregistrering
– Bilder fra barnehagen (På et trygt webområde)
– Tagging av bilder, slik at de kun er synlige for de aktuelle foresatte
– Mulighet for å laste ned bilder

Når dere begynner i barnehagen vil en av de foresatte motta en SMS med beskjed om å registrere seg i MyKid. Denne foresatte må også legge til den andre forelderen og eventuelt andre som skal ha tilgang til MyKid (besteforeldre, familie etc).

Når du har blitt registrert som kontaktperson til ditt/dine barn kan du logge inn på Mykid.no med ditt mobilnummer og trykke send nytt passord.

I Olsvikåsen bruker vi MyKid som arena for informasjon, og du må være registrert på MyKid for å finne bilder, kalender, nyhetsbrev, viktig informasjon, samt motta mail og SMS fra barnehagen. Det er også enkelt for dere som foresatte å kontakte barnehagen via MyKid. MyKid fungerer på PC/Mac, nettbrett og smarttelefon.

 

Startsamtale, foreldresamtaler og foreldremøter

Kort tid etter barnehagestart gjennomfører vi en startsamtale der formålet er å bli bedre kjent med barnet og familien.

Etter startsamtalen tilbys foresatte en foreldresamtale 2 ganger per år. Hensikten med foreldresamtalen er å få til en god dialog om barnets trivsel og utvikling hjemme og i barnehagen, for å kunne legge til rette for en god barnehagehverdag og videre utvikling for barnet, og et godt og konstruktivt foreldresamarbeid.

Kanvas-barnehagene gjennomfører også foreldremøte én eller to ganger i året.

Les mer om startsamtalen, foreldresamtalene og foreldremøtene her: Startsamtale, foreldresamtaler og foreldremøter – Kanvas

Det holdes ett foreldremøte hver høst der vi gir dere innsikt i hvordan vi tenker og jobber i i hverdagen. Vi har også et foreldremøte for nye familier før oppstart i barnehagen (i juni). Det er ønskelig at dere deltar på foreldremøtene.

Kontakt med støttetjenester

Nå vi opplever at barn strever med å nå milepæler i sin utvikling enten, språklig, motorisk, sosialt eller emosjonelt, snakker vi med dere om dette. Dersom vi ønsker å få hjelp av støttetjenesten til å observere barnet deres gjør vi dette i samarbeid med dere. Vi har et tett samarbeid med ulike støttetjenester i kommunen som pedagogisk fagsenter, PPT, Helsestasjon og  fysioterapitjenesten etter behov. Bergen kommune har også et lavterskeltilbud, om man er i stuss, så trenger man ikke å henvise, bare få en som kan observere og veilede. All kontakt med disse støttetjenestene gjøres etter deres samtykke. Forskning viser at forsterket opplæring i barnehagen er den som virker aller best, og det er den som er lettest å få til.

Foreldrerådet og Samarbeidsutvalget (SU)

Foreldrerådet består av de foresatte til barna i barnehagen. Foreldrerådet skal fremme foreldrenes fellesinteresser og samarbeide med barnehagen om et barnehagemiljø for barna. Foreldrerådet velger foreldrerepresentanter til samarbeidsutvalget (SU).

Alle barnehager er pålagt å ha et samarbeidsutvalg. SU skal være et rådgivende, kontaktskapende og samordnende organ, og består av foresatte og ansatte i barnehagen. Foreldrerådet og samarbeidsutvalget skal bli forelagt, og har rett til å uttale seg i, saker som er viktige for foreldrenes forhold til barnehagen. Samarbeidsutvalget skal med utgangspunkt i rammeplanen vedta en årsplan for den pedagogiske virksomheten. Informasjon om hvilke foreldre som er valgt som SU-representanter, samt kontaktinformasjon til disse, deles på MyKid.

Vi har 4 møter i året, og valg av nye representanter i Samarbeidsutvalget på foreldrerådsmøte på høsten. Vi har 2 foreldrerepresentanter, og to ansatterepresentanter. Vi har også en vararepresentant for hver av gruppene. Daglig leder fungerer som referent.

Foreldreundersøkelsen

Kanvas-barnehagene deltar årlig i den nasjonale foreldreundersøkelsen. I foreldreundersøkelsen får foresatte si sin mening om barnehagetilbudet, barnas trivsel og samarbeidet mellom hjem og barnehage. 

Undersøkelsen gjennomføres mellom 6. januar og 31. januar. Resultatene blir tilgjengelig i februar. 

Resultatene fra foreldreundersøkelsen brukes av barnehagen som en hjelp til å vurdere og utvikle barnehagetilbudet. Vi oppfordrer alle foreldre til å delta på undersøkelsen.

 

Årshjul

21. feb 2025

Karneval i barnehagen

14-15. apr 2025

Åpent i påsken . Åpningstid 7.30-16.30.

16-21. apr 2025

Påskeferie. Barnehagen er stengt.

25. apr 2025

Bokbyttedag og sosialt arrangement med foreldre

2. mai 2025

Planleggingsdag. Barnehagen er stengt.

12. jun 2025

Sommerfest i barnehagen

13. jun 2025

Planleggingsdag. Barnehagen er stengt.

7-27. jul 2025

Sommerstengt i uke 28-30.