Kulturfestival for barnehagebarn i Frognerparken

830 barnehagebarn fra 30 Kanvas-barnehager i Oslo-området samlet seg til kulturfestival i Frognerparken onsdag denne uken.

Det er 14. år på rad at Kanvas arrangerer en slik kulturfestival i Frognerparken, med underholdning og ulike aktiviteter på programmet. I år var det bl.a eventyrteater, fotballturnering, snekring, eventyrlesning og svampkasting.

Barnehagebarn samlet til kulturfestival i Frognerparken
Kanvas-barn følger spent med på Askeladden Friteater i Frognerparken.

Eventyrteater før lunsj

Fantastiske Askeladden Friteater åpnet festivalen med eventyrforestillingen «Jeg fant, jeg fant! – sa Askeladden» – til mye latter fra både barn og voksne.

– Du, jeg synes jeg husker at du ble til stein i et annet eventyr, sa Askeladden. – Ja, det er riktig. Jeg ble til stein. Men egentlig heter jeg Oddvar, sa trollet. – Men så byttet jeg navn til Stein, for det ga meg mye mer tyngde!»

Trollet og Espen Askeladd

Frukt og aktiviteter

Opplysningskontoret for Frukt og Grønt sørget for «5 om dagen» med et fantastisk frukt- og grønnsaksbord som barna kunne forsyne seg av etter at medbrakt lunsj var spist.

Barn fra Rudshøgda Kanvas-barnehage koser seg med frukt.

Så var det fritt frem for aktiviteter.

Det var 32 lag påmeldt til en uhøytidelig fotballturnering, og innsatsen var upåklagelig.

Årets snekkerprosjekt var en «vennebenk». Vaktmesterne i Kanvas hjalp barna med å snekre sin egen benk, som de fikk med seg hjem til barnehagen. Både snekkeraktiviteten og det ferdig produktet falt i smak.

Barn fra Rudshøgda Kanvas-barnehage tester ut «vennebenken» de har snekret.

Papegøyen Herman

Ekstra gøy var det at Torodd Eriksen fra Mølleplassen Kanvas-barnehage hadde med seg arapapegøyen Herman til festivalen. Barna i Mølleplassen har hilst på Herman før, men for alle de andre barna var dette en opplevelse.

Barna fikk se – men ikke røre!

Herman og Torodd

«Hånd-i-hånd»

Nytt av året var også kunstverket «Hånd-i-hånd», der alle barna hadde tegnet og dekorert en hånd som ble hengt opp på et stort lerret på veggen på Tørtberg Kanvas-barnehage. Det ble et riktig så flott kunstverk!

Kunstverket «Hånd-i-hånd»

Kanvas-festivalen ble avsluttet med sang og underholdning av «Drageklubben» i Tørtberg Kanvas-barnehage, som har Frognerparken som nærmeste nabo.

Barn fra Drageklubben i Tørtberg Kanvas-barnehage underholde fra scenen.